Skip to content

Setmana medieval de Montblanc

3 maig 2011

Aquest cap de setmana s’ha donat el punt de partida de la Setmana Medieval de Montblanc, la capital de la Conca de Barberà. La festa durarà fins diumenge que ve, dia 8 de maig.

Segons Joan Amades, el creador del Costumari català, la llegenda de Sant Jordi se situa en aquesta vila que al segle XIV era la setena ciutat més poblada de Catalunya. Era llavors quan Montblanc vivia la seva època daurada ja que s’hi van celebrar corts i el rei hi va estar durant uns dies. D’aquest temps es conserven les muralles que són, sens dubte, el que més crida l’atenció i el que més atrau als visitants ja que la vila està totalment emmurallada. Això i els carrers d’aire intricats doten a la celebració d’un aspecte medieval que potser no es troba en cap altra mercat o celebració de l’estil del Principat.

Enguany hi trobareu una mostra de vins i caves a més de totes les parades on podreu degustar i comprar embotits, coques, pa, mel, etc. També hi ha parades de productes artesanals com bosses, sandàlies, sabons, perfums… Si us quedeu amb gana sempre podreu entrar a les diverses tavernes escampades pel poble. A part del mercat medieval, hi ha un munt d’espectacles i activitats per fer i veure. Passejant per la Plaça Major és probable que us trobeu amb la comitiva encapçalada pels senyor de la vila o que Sant Jordi en persona us saludi, espasa en mà. També hi ha representacions amb baralles amb espases i llances, danses del ventre, tornejos. Tot plegat pensat per no tenir ni un minut de descans i gaudir de la màgia de tornar enrere en el temps per veure com era tot en època medieval.

Cal destacar que tots els habitants de la vila es bolquen en la festivitat i molts van vestits amb roba d’època, per no dir tots, cosa que ajuda a que el visitant entri en un món totalment diferent, passat. De debò, aprofiteu aquest cap de setmana i feu una visita. Us ho passareu molt bé!