Skip to content

Santa Maria de les Feixes

16 febrer 2011

A Cerdanyola del Vallés podem trobar la magnífica ermita de Santa Maria de les Feixes, envoltada de camps de cereals. A l’estiu, la imatge de la construcció enmig de les tiges altes dels cereals té una aspecte francament bucòlic enmig d’una conurbació com la de Barcelona.

L’ermita depenia de l’església parroquial de Sant Iscle de les Feixes i pertanyia a la masia de Can Canaletes, molt propera. L’edifici es va reconstruir el segle XVIII. És d’estil barroc, amb planta de creu llatina. El que més crida l’atenció és el porxo que hi ha a l’entrada amb teulada de dues aigües.

Per desgràcia, quan la vaig visitar no m’hi vaig poder atansar perquè està enmig d’una propietat privada. A part d’això, l’ermita està en fase de restauració i quan estigui enllestida, passarà a formar part del museu de Cerdanyola del Vallès i es té previst poder fer visites concertades un cop al mes. Si us hi fixeu, en la foto surten alguns obrers.

No em cansaré de repetir-ho: em sembla realment fascinant que enmig dels edificis de la metròpoli encara es puguin trobar llocs que hagin conservat el caire rural. És gairebé un miracle que la urbanització desenfrenada no s’hagi empassat aquest espais. Per tant, crec que mereixen una visita per poder-los gaudir ja que no se sap fins quan ho podrem fer.