Skip to content

Santa Cecília de Molló

22 febrer 2011

Molló és un municipi fronterer amb França a la comarca del Ripollès. El poble està situat en un vessant assolellat en les a sota del Costabona, el primer cim del Pirineu català que supera els 2.000 metres. L’origen del poble es remunta més enllà del segle X. El que més destaca és l’església parroquial de Santa Cecília. Com que es veu des de la carretera que porta a Coll d’Ares, molta gent que està de pas s’atura a visitar-la.

És una bella construcció romànica del segle XII. La seva portalada és a un costat i a sobre, entre d’altres motius ornamentals, destaquen vuit mènsules set de les quals representen pecats capitals. L’interior no té gaires coses a destacar. Sí que abans de la Guerra Civil hi havia algunes taules gòtiques bastant interessants. El més interessant del temple és l’esvelta torre campanar quadrada i de quatre pisos. Es veu que estava emmerletada però aquesta característica va desaparèixer en restauracions recents. No és estrany ja que, segurament, el campanar també tenia alguna funció defensiva i que formava part de la murada ja que el temple es troba en un extrem del poble.

De Molló també cal destacar el petit temple de Sant Sebastià situat a l’altre extrem del poble. Tot plegat, mereix una visita si esteu per la Vall de Camprodon o si hi esteu de pas.