Skip to content

Puig Madrona, l’antic poblat ibèric

12 agost 2010
puig madrona

puig madronaEl Puig Madrona és de nou un dels mini cims del repte dels 100 cims, més concretament, està situat entre el Papiol i Sant Cugat del Vallès, té un alçada de 341 metres i el corona una torre de control antiincendis.

Tot i així, és una petita excursió que s’inicia a partir duna urbanització de Sant Cugat del Vallès, i que mitjançant pistes forestals (o més aviat camins ben amples) podem arribar fins la coneguda ermita de la Salut o Santa Eulàlia. De gran peregrinació fa unes dècades, i que no es troba en tant mal estat com podria estar-hi.

A partir d’aquí, el camí continua sense cap mena de complicació, de fet, com a bona torre de control en el seu cim, és pot accedir fàcilment. Tot i això, des del l’ermita de la Salut podem fer via cam a través, el que farà que sigui més ràpid i més atraient, el torrent de fet, té marques d’antics camins.

puig madronaEn el seu cim, trobem una delícia, tota la part del Baix Llobregat i més concretament, unes vistes de Montserrat molt considerables.A més, també es veu, com no podria ser d’una altra manera, tota la serra de Collserola, des de la part de darrera, el que per als barcelonins sempre és un descobriment.

Diuen les antics que en el seu cim hi havia un poblat ibèric, però ni tan sols a internet he trobat referencies. Però per la situació, si que podria ser un bon lloc per tenir-hi un poblat, recorda molt al Puig Castellar.