Skip to content
Oci

Propostes de cap de setmana

17 octubre 2010

castellburriacAbans de que acabi d’arribar el mal temps de debò, podem aprofitar per fer una mica de muntanya fàcil però a la vegada amb uns paisatges i vistes de considerable bellesa.

De fet, començarem amb la primera recomanació, el Puigsacalm, prop de Bracons, és un punt emblemàtic de la geografia catalana. Podem fer una ascensió simple, sempre entre bosc, en un matí no gaire fred. Les vistes des del cim són simplement espectaculars, veient tota la Garrotxa, Osona i al fons el Montseny.

Si no volem anar tant lluny, certament podem apropar-nos al Matagalls, poca cosa més es pot dir d’una de les muntanyes més transitades de tot el país. Des de Collfornic, podem fer una ascensió simple, fins i tot amb la canalla, i admirar les vistes des del seu cim.

Si ens ve de gust algunes alternatives més properes a Barcelona, us proposaria el Castell de Burriac, al Maresme, també molt bona opció amb canalla, les reconstruccions que han fet del castell són força bones, i es pot tenir una panoràmica de la costa admirable.

Prop, també tenim el Montcau, per no anar a la Mola sempre pot ser una opció a tenir en compte i altament recomanable. Una visió de tot el Bages ens saludarà al arribar a dalt.

Però si volem un cap de setmana de vistes, dues propostes, primer el Balandrau, al Ripollès, amb una visió de tota l’olla de Núria, o sinó Sant Salvador de les Espases, des d’on podrem tenir una visió privilegiada del massis de Montserrat.

No us podeu quedar a casa!