Skip to content

Parc de Can Solei de Badalona

25 novembre 2010

Si la setmana passada vàrem parlar sobre el parc de Ca l’Arnús, aquesta és quasi obligat parlar-ne del parc de Can Solei. Per què? Molt senzill: no només perquè estan l’un al costat de l’altra formant la que és la zona verda urbana més important de Badalona, sinó perquè tots els badalonins sempre havíem volgut que aquests dos parcs estiguessin units i fossin públics. Després de tires i arronses amb els Arnús, el gran parc familiar fou finalment de propietat pública i annexionat al de Can Solei (tot i ser un de gros, els dos mantenen el nom).

El parc de Can Solei és inferior en mida (no arriba a la meitat d’hectàrees que el de Ca l’Arnús), però no obstant això, presenta una varietat arbrística considerable: en podem trobar pins, saulons, plàtans, etc. també podrem admirar un jardí romàntic.

L’origen del parc es remunta, ni més ni menys, que a l’any 1565 (ha plogut molt de d’aleshores) i el seu nom prové d’una antiga finca agrícola (no crec que hagi de dir el cognom de la família propietària de la finca, oi que no?)

Si voleu saber una mica més sobre els seus arbres i sobre què va passar durant la Guerra Civil al parc de Can Solei, cliqueu aquí (també veureu més fotografies del parc).