Skip to content

Parc de Ca L’Arnús de Badalona

18 novembre 2010
sant bru badalona

Les nissagues familiars, com els Godó, els Milà, els Millet, els Molins, no són només exclusives de la ciutat de Barcelona. A Badalona, gràcies (o a desgrat, que mai se sap del cert) a la família Arnús en podem gaudir del parc de Ca l’Arnús.

No és precisament un terreny petitet de vegetació. No. És un terreny de 8 hectàrees que, juntament amb la unificació de fa uns anys, amb el parc de Can Solei, en podem parlar, sense cap mena de dubte, d’un dels pulmons més importants de la ciutat. Segons la cronologia, podem dividir el parc en dues zones: una que data de més de 50 anys, la qual fa referència a uns canvis que es van produir al jardí de la casa de convidats (gespa, piscines), i l’altra, que data d’uns 129 anys i conforma un parc configurat amb tots els elements clàssics del jardí romàntic (grutes, llacs, ponts, illes, etc.) on abunden palmeres, pins, còcculs, eucaliptus, plàtans, xiprers, bambús, etc.

Què hi podem trobar a dins del parc? Doncs a banda de trobar, com ja he indicat més a dalt, un llac, justament al seu bell mig, podem veure, ni més ni menys. que la torre d’un castell, que fou feta construïr per Evarist Arnús, amb pedra procedent de Bèlgica (ignoro el per què d’aquest llooc d’orígen); però al parc també, entre d’altres curiositats, podem veure una estació meteorològica dotada d’un calendari perpetu i amb tots els instruments de mesura possibles (pluviòmetre, termòmetre, etc) per fer bones anàlisis climatològiques. Altra cosa que podem veure és, si entrem pel carrer de Sant Bru, la font a la façana, que no és un agran proesa arquitectònica, però durant molts anys fou, per molts badalonins una, mai millor dit, una font segura d’aigua potable.

Per conéixer més detalls i curiositats d’aquest conegut parc badaloní (com la visita del rei Alfons XIII quan només en tenia 2 any i mig) cliqueu aquí, la seva pàgina oficial.