Skip to content

Les millors vistes del Canigó: el Costabona

7 gener 2011

El Costabona és potser un dels cims dels Pirineus menys coneguts, tot i que està al repte dels 100 cims, no té el glamour que té el Puigmal, el Bastiments o fins i tot el Balandrau. Tot i això, estem davant d’un dels cims que més m’han impressionat, sobretot per les seves grans vistes al costat francès de la frontera.

També pot ser, que la seva ascensió no és gens complicada, i que gràcies a una pista forestal, podem arribar molt aprop per atacar al cim, i en prop de 20-30 minuts estar allà dalt de la muntanya com si res.

Malgrat això, penso que els seus 2.465 metres no són poca cosa. També és cert que estem davant d’una de les muntanyes més antigues, ja que està completament rodolada pel pas del temps. El seu nom també m’agrada força, li dóna una força i un bon rotllo que em motiva.

La pujada no té gaire perill, és per una mena de torrent on hi ha una tanca, que curiosament, separa l’Estat francès i espanyol, i ens demostra una vegada més que aquesta part dels Pirineus no és una frontera real, sinó només política. Hem de seguir aquesta tanca fins amunt de tot, on ens trobarem, ara sí, amb una creu i diverses construccions humanes.

Curiosament, el Costabona si que té molt més de renom entre els nostres germans de la Catalunya Nord, suposo que perquè és una Reserva Natural, i això sempre fa molt per la conservació i la difusió del territori.

Ara arriba la part que més esperava, si de pujada ja les vistes són escandaloses, amunt de tot és simplement flipant. El Costabona també és una d’aquelles muntanyes que es pot pujar fent raquetes a l’hivern, altament recomanable per iniciar-se en aquesta tècnica.

A mi personalment, el que més em va impressionar van ser les vistes del Canigó, estaven amb una micona de neu encara, i era simplement genial. Tota la enfarinada era espectacular. És cert, que pel dia no hi havien bones vistes respecte més enllà de l’olla de Núria, però si que es veia el Comanegra, i suposo que, en un dia clar es poden veure Sant Jeroni i el Montseny, amb Matagalls i les Agudes.