Skip to content

L’eix transversal, un projecte republicà

24 octubre 2010

L’eix és una de les infraestructures més desitjades del nostre territori interior. De fet, és una obra projectada als temps de la república, ja que al 1935 es van fer els primers projectes.

La idea principal era el poder connectar les principals capitals de comarca de l’interior de forma directa amb una connexió terrestre trencant el sistema radial de carreteres des de Barcelona cap a l’interior. A més, es podria dinamitzar moltes zones econòmicament ja que millorarien les connexions i els trajectes es tornarien més ràpids.

L’eix es va fer realitat al 1991 i 1997. Connectant les comarques de l0interior amb les de la costa de Girona, passant per Lleida, Cervera, Manresa, Vic i Girona.

A més, també va ser una via en que es va cuidar aspectes mediambientals, mimant l’impacte que podia tenir. Per acabar, és una via amb uns paisatges increïbles, integrada en l’entorn, i que val molt la pena de gaudir i visitar Catalunya.

Algunes d’aquestes mesures ecològiques van ser molt important, com per exemple plantar més de 256.000 arbres i 219.00 arbustos. Habilitar els passos dels trams superiors per a la fauna, construït uns 9.600 m2 de murs ecològics i 6.800 m2 de pantalles acústiques.

Foto: ElTer