Skip to content

l’Albarda Castellana

9 agost 2010
cartell en el cim de l'Albarda Castellana

fites de l'albarda castellanaEl repte dels 100 cims a vegades ens té guardades petites sorpreses agradables, com per exemple cims que no coneixies o que no hi havies pensat mai, i que tenen unes vistes increïbles o la seva ascensió és tremendament agradable.

Aquest és el cas de l’Albarda Castellana, un petit i amagat cim dins del massis de Montserrat que amb els seus 1.177 metres d’alçada té unes característiques molt més entretingudes del que sembla.

Cal dir que per pujar-hi no té un camí directe, sinó que cal utilitzar el camí cap a Sant Jeroni, i poc abans de trobar-nos la ermita de Sant Jeroni un camí a l’esquerra ens portarà cap a l’Albarda.

Aquest camí perfectament fitat no només ens portarà per un sender més estret que els camins generals de Montserrat, sinó que també ens farà fins i tot grimpar en alguns moments, sortejant algunes roques i pedres de considerable alçada.

cartell en el cim de l'Albarda CastellanaEn el seu cim, que és planer, ens trobarem amb una serie d’elements turístics adicionals, com per exemple fites humanes o cares somrients fetes amb pedres. A més, un cartell en fusta ens donarà la benvinguda a tan singular cim.

Les vistes, apunten cap al Baix Llobregat, que es pot veure clarament, per exemple Collbató i les diferents agulles de Montserrat.

Val realment molt la pena, es fa ràpidament i tret de les parts amb corda (que trobarem allà mateix preparades per nosaltres) no té gaire dificultat tècnica.