Skip to content

La Virreina Centre de la Imatge

13 juliol 2011
palau de la virreina

Una vegada més el palau de la Virreina es posa de gala per convertir-se en La Virreina Centre de la Imatge. Aquesta temporada el Palau comptarà amb els projectes de Val del Omar, Garmendia, Zulian, Sitesize i Red Caballo, en un intent de repensar la imatge com a forma d’educació popular.

Bàsicament, es tracta de repensar el cinema cap una vessant educativa i enriquidora, deixant de banda les grans produccions i actuant amb projectes més petits i modestos, però amb molt més càrrega educativa i formativa.

palau de la virreinaAixí, les fotografies de les Missions Pedagògiques de la República seran una de les primeres coses que es presentaran. Més concretament, es presenta l’obra “Tríptic elemental d’Espanya“, que són un conjunt de petits curts que retracten la realitat de Galícia, Castella i Granada en l’aspecte educatiu. Les Missions Pedagògiques de la República van ser un moviment d’intel·lectuals republicans, conjuntament amb el propi govern republicà per apropar la cultura, en totes les seves manifestacions, a tots aquells que no havien tingut l’oportunitat de poder tenir contacte amb ella, així, actors, escriptors i demés artistes anaven pels pobles i ciutats apropant la cultura als més desafortunats.

Però no només dels temps de la República es viu, així que també hi ha espai per apostes més innovadores i més properes en el temps, com per exemple diverses obres al voltant de la idea de joves i educació. Tot això i més a La Virreina Centre de la Imatge.

Tot plegat es podrà gaudir en el Palau de la Virreina, al número 99 de les Rambles de Barcelona.