Skip to content

La val d’Olzinelles

8 setembre 2014

Catalunya està plagada de valls i boscos genials on poder donar un tomb tant sol com en família, però no tots tenen un camí ben traçat i assenyalat així com uns paisatges com la Vall d’Onzinelles, de fet, no totes les valls poden dir que estan en ple bosc i prop de Barcelona. Per aquest i altres motius, la Vall d’Onzinelles, prop de Sant Celoni (Vallès Oriental) ens va agradar especialment, i és altament recomanable la seva visita per una excursió ràpida de cap de setmana, d’aquelles sense complicació i on gaudir és el principal objectiu.

397678_2743294350728_1322987651_n

Com arribar a la Vall d’Onzinelles

Per arribar fins la Vall d’Onzinelles pots dur a terme diferents camins, és evident que el més clàssic és la C-36 o la AP7 E15, pots sortir a la sortida de Sant Celoni, i amb el GPS no tindràs gaire problema en arribar, cal anar la zona de l’autopista que dona al mar, i allà, al Conjunt de Can Drapé pots iuniciar la ruta. que és circular per tota la vall, o si prefereixes pots arribar fins a Sant Esteve d’Olzinelles on també podràs agafar un dels dos sentits de la ruta circular.

Des del pont de la carretera BV-5112 per sobre la Torde-ra, a l’entrada de Sant Celoni, s’agafa la pista de l’esquerra fins al pas per sota l’autopista  AP-7. Es travessa l’autopista i es continua uns metres a l’esquerra  fins a can Draper, on hi ha el plafó d’inici de l’itine­rari.

Coses que t’agradaran de la Vall d’Onzinelles

  • Can Drapé: una casa pairal del 1860.
  • Pou de glaç: Un antic pou de glaç molt ben conservat
  • El pont de Can Plana: es tracta d’un pont molt interessant, està just passant la riera d’Onzinelles i està en perfecte estat, en un entorn d’arbres i demés. Al llarg de la riera hi ha diferents ponts de pedra.
  • Alzina de la Pega: al costat de la Font de la Pega està aquesta gran alzina, la veureu fàcilment.
  • Font del rector: està molt a prop de la pròpia parròquia.
  • Església de Sant Esteve d’Olzinelles: del 1083 és prou gran en el seu conjunt, amb cementiri, rectoria i edifici adossat.
  • Pla de les Mines: com el seu nom indica hi ha diferents mines a la zona.
  • El sot de la Remor: aquí trobaràs sureres i parts molts fresques.

Per tenir tot ben detallat pots descarregar-te la info de la Diputació