Skip to content
Oci

La Ruta del Quinto

25 agost 2010
ruta del quinto sant adrià

ruta del quinto sant adriàSant Adrià de Besòs és una ciutat situada entre Badalona i Barcelona, que va convertir-se en ciutat justament en la darrera dècada, això fa, que encara conservi moltes tradicionals i formes de fer de “poble”.

Una de les més emblemàtiques és l’anomenada Ruta del Quinto. Que tracta bàsicament d’anar darrera una banda de música pels carrers de la part alta de la ciutat fent aturades tècniques a cada bar, on has de beure un quinto.

D’aquesta manera, la combinació entre quintos, cançons de dubtosa qualitat musical i el fet que tots els veïns et llencin aigua des dels balcons, converteix en aquesta festa no oficial però si oficiosa en un dels botellons organitzats més divertits i entretinguts de la comarca.

D’igual manera, la ruta acaba a la Plaça de la Vila, on sempre hi ha un concert, per tant la festa pot continuar moltes hores més sense cap problema. Una altra opció és fer via cap a les platges de la mateixa població, i donar-se un bany amb les aigües càlides de la platja de Sant Adrià.

ruta del quinto sant adriàSigui com sigui, la Ruta del Quinto congrega a la majoria de joves de la població, a més de gent de molts llocs de fora. Els grupets de gent se solen fer samarretes amb lemes bastant xulos, com per exemple “El quinto elemento“, que va ser el més original de l’any passat, a més, com podeu veure a la fotografia, la ruta treu el millor poeta que portem dins “24 horas tiene el día, 24 cervezas tiene una caja, coinciden!“.

Per experiència, qui hi va, torna moltes vegades. A més, el preu dels quintos, que normalment és 1 euro, també fomenta la participació. Com a nota final, incloure que la banda de música que acompanya a la ruta, cada any composa una cançó especial, i distribueix la lletra entre els presents, que amb els efectes de l’alcohol aconsegueix ser una coral d’allò més interessant.

La Ruta comença sobre les 21:00-22:00 hores, aquest any el dia 4 de setembre, just davant de l’Ateneu Adrianenc.