Skip to content

La Mola, la muntanya més dominguera

25 agost 2010
la mola

la molaSi haguéssim de fer un top ten sobre muntanyes domingueres, la Mola estaria primera sense cap mena de dubtes. Això no és dolent, al contrari, el fet que sigui accessible i que el camí sigui relativament fàcil, comporta que molt tipus de gent pugui fer-la sense dificultats, i iniciar-se posteriorment en la muntanya, és per tant, un ganxo important per a una majoria de població que no està acostumada. A part, també està dins del repte dels 100 cims.

Malgrat això, en el camí ens trobarem amb tot tipus de persones, deixant de banda les avies que pugen alegrement comentant el paisatge, també podem trobar-nos amb famílies senceres, o fins i tot amb gent sense cap mena d’equipament per fer muntanya (com ara calçats que estan al borde de la crueltat humana). També, de tant en tant, gent de muntanya que la fa simplement per gust.

Però quin és el secret real de la Mola? És simple, la seva accessibilitat és molt bona. Això vol dir que està aprop dels nuclis principals de població, com Barcelona, Terrassa i Sabadell. Amunt de tot hi ha un restaurant, cosa que fomenta les pujades en turisme gastronòmic. A més, tot el camí està perfectament assenyalat i fitat, amb que el factor orientació és simplement nul. Fins i tot, hi ha trossos de camí asfaltats.

Lluny de tots aquests tòpics que porten justament a no voler fer la pujada, cal admetre que els paisatges són molt xulos, de fet, tot Sant Llorenç és realment maco, i fa que la pujada sigui molt complaent i planera. Pel mateix camí de fet, podem fer el Montcau, que ja són figues d’un altre paner.

la molaDalt de la muntanya, tenim unes vistes espectaculars, a part de tot el Vallès, també veiem tot Collserola de banda a banda, i el Coll de Montcada perfectament, amb les tres xemeneies de Sant Adrià de Besòs, així com el Puig Castellar. A més, les vistes sobre Montserrat també són considerables, per tant, la panoràmica és molt maca. Aquí entra també les fanfarronades habituals, de gent que ha arribat a veure Mallorca (segurament seria algun vaixell, perquè és impossible). Mirant també cap a Montserrat, trobem el Turó de les Tres Creus i el Castellsapera, sense deixar-nos el Montseny, amb el Matagalls i les Agudes destacant.

A més del pur tema de muntanyes, també es fan diferents actes, com per exemple la misa del gall (amb una ascensió nocturna que sempre fa gràcia), així com també hi ha un museu.

Visita altament recomanable un matí que no es sàpiga que fer