Skip to content
Oci

Francesc Català-Roca a la Pedrera

19 juliol 2011

Francesc Català-Roca és un dels màxims exponents catalans de la fotografia contemporània. Va ser ell, qui amb la seva revolucionaria forma de fer fotos, va renovar la forma en es captava la vida quotidiana.

A partir del 19 de juliol a la CatalunyaCaixa Obra Social de la Casa Milà de la Pedrera a Barcelona (Pg Gràcia, 92) s’exposarà una retrospectiva de l’autor, on podrem gaudir de moltes de les seves obres més famoses, a més d’una gran quantitat de fotografies inèdites, que per primera vegada es podran veure en aquesta exposició de Francesc Català-Roca.

Francesc Català-Roca (Valls, 1922 – Barcelona, 1998) es va avançar a la tesi del “instant decisiu” d’Henri Cartier-Bresson. El seu tarannà discret li va permetre ser testimoni silenciós de diversos episodis únics. Joan Miró només li va permetre a ell que li retratés quan treballava.

L’exposició a més, també estarà acompanyada per objectes i materials del propi autor, per d’aquesta manera també donar més sentit a la pròpia exposició de Francesc Català-Roca. La mostra està organitzada per la Fundació Barrié i la Fundació Catalunya Caixa i ja es va poder veure a Vigo amb anterioritat. Al seu pas per Barcelona, i gràcies a la col.laboració amb el Col.legi d’Arquitectes s’han reunit 43 exemplars de fotografia arquitectònica, gairebé desconeguts per al gran públic.

Font: El País

 

[google-map-sc width=300 height=300 zoom=17]