Skip to content

Escola Milà i Fontanals, símbol de la nova escola

30 setembre 2010
Mila i Fontanals2

Milà i FontanalsEl Grup Escolar Milà i Fontanals està ubicat al barri del Raval, districte de Ciutat Vella. A prop seu i podem trobar el MACBA, les Rambles, el Liceu i d’altres llocs turístics per a visitar a Barcelona, per el que podeu apropar-vos en un moment donat i descobrir entre les seves parets una mica d’història.

En els seus inicis s’anomenava “Grup Escolar Milà i Fontanals-Lluïsa Cura”, construït per l’Ajuntament de Barcelona l’any 1931, inaugurat el 29 de Març poc abans de proclamar-se la II República. Aquesta escola era un símbol de la nova escola i si duien a terme els nous plans de corrents de renovació pedagògica, tenint com a primera directora a la il·lustre Rosa Sensat. No obstant aquest meravellós projecte va trencar-se al finalitzar la Guerra CivMila i Fontanals2il, l’any 1939, prohibint-se l’ús del català, implantant-se el sistema tradicional.

Actualment aquesta escola té entre els seus alumnes nens i nenes de més de moltes nacionalitats diferents, adaptant-se a la realitat social del seu entorn. Tenint en compte la seva ubicació tot i la actual renovació del barri, l’escola inclou entre les seves fites programes de integració i cohesió social.

Per a arribar-hi podeu baixar-vos a la parada de metro del Liceu i anar cap a direcció Llobregat per el carrer dels Àngels.