Skip to content

Escola del Mar de Badalona

15 octubre 2010

Catalunya, com podeu comprovar en en les entrades que envolten a aquesta, està plena de muntanyes, turons, pujols (especialment!), valls, volcans… Sí. Però també té costa, molt litoral, molta mar (mediterrània). I Badalona fou ideada, o com a mínim edificada, tenint en compte i fent ús del medi aquàtic: tant per transport (les barques i els carrers en pendent per pujar-les i baixar-les fàcilment) com per gaudi i admiració (la Rambla).

Perquè és impressionant, perquè hi viu de tot, perquè és bonic, perquè és indispensable pel desenvolupament econòmic, perquè modera el clima, pel que volgueu, però s’ha de protegir. Si totes aquestes raons no són prou, doncs llavors cal anar a l’Escola del Mar de Badalona. Situada al ben mig de la Rambla (no té pèrdua una vegada que ests al passeig), fou creada l’any 1987 amb els objectius, tal i com s’exposen a la seva pàgina web, de “donar a conèixer la biologia i l’ecologia del mar Mediterrani i activar, a través del coneixement, actituds de respecte envers el mar, a més de recuperar, mantenir i divulgar la memòria històrica de Badalona com a ciutat amb tradició marinera: la pesca, la corderia, la navegació i el lleure a la platja en són alguns exemples”

Per dur a terme quests objectius, l’Escola del Mar disposa de diverses sales: l’Aquàrium (on podrem veure diversos ésser vius que viuen al litoral badaloní, encara que mai no t’ho haguessis ni plantejat que poguessin viure tan a prop teu), una aula laboratori (pensada per fer pràctiques, conferències, tallers, etc.), sala d’exposicions (equipada amb medis audiovisuals i, com el seu nom indica, amb objectes exposats segons la temàtica i la data en la qual es visita l’edifici) i la biblioteca (fons documental sobre Badalona i la seva relació amb la mar).