Skip to content

Els Munts, al Lluçanès

29 novembre 2010

Avui parlem d’un altre minicim, els Munts, que es pot fer sense problemes en aquests dies de pluja o fins i tot en etapa d’hivern. De fet, es tracta d’un petit minicim, ja que es pot arribar en cotxe, o si s’escull pujar caminant és tot una carretera. Per suposat, passa un gr que pot fer la pujada més interessant.

Els Munts és una petita gran muntanya de 1.057 metres al bell mig de la comarca del Lluçanès. Pertany al municipi de Sant Agustí de Lluçanès i Sora, i és un petit balcó de tota la comarca, des d’on es pot observar tota la comarca, així com els Pirineus i algunes muntanyes interessants, com ara Matagalls, el Puigsacalm o el Puig Cornador. Així que està molt bé per una petita excursió amb nens.

A més, també hi ha una petita església, molt maca, amb restaurant per als més intrèpids, i espai de sobres per poder jugar i passejar tranquil·lament. A l’hivern és un lloc altament recomanat. Després de fer la visita, podeu baixar a Sant Boi de Lluçanès a fer un cafetó o prendre quelcom, és un poble encantador.

Aquesta muntanya és una gran excusa per poder visitar tota una comarca no massa coneguda però d’una bellesa increïble, com és el Lluçanès. La seva gent i els seus paisatges són molt recomanables.