Skip to content

Els mitjons

26 setembre 2010

Feia uns dies parlàvem de la importància d’escollir de forma correcta les botes de muntanya, avui parlarem del següent pas, i és l’elecció dels mitjons.

Els mitjons són importants en la mesura que serveixen per a una correcta temperatura dels nostres peus, per això, és important que a l’hora d’escollir-los ho fem pensant en quin serà l’objectiu dels mateixos, i buscant la màxima transpiració als peus, per a que puguin entrar i sortir la calor o el fred de forma correcta.

Hem de pensar que hi ha una àmplia gama a la nostra disposició, tot i que els mitjons de llana de la iaia semblen molt intrèpids i autèntics, la tecnologia en aquest tipus de material és simplement impressionant, i no em de tancar-nos a ella.

Podem obtenir bons mitjons en centres comercials o grans superfícies per preus bastant econòmics. On també podrem adquirir més coses de muntanyenc.

Un tema candent és si escollir mitjons llargs o curts. Això depèn en primera instància de la temperatura ambient, cal recordar que les ampolles apareixen per una mala transpiravilitat dels peus, així que si la temperatura ambient és baixa potser si que són convenient mitjons llargs, per mantenir els bessons calents en els descansos, però si la temperatura és mitjana o normal, uns curts faran un millor servei.

Recorda que l’objectiu últim és mantenir els peus secs i caminar de forma confortable, són molts km que hi ha per davant!