Skip to content

El Turó de les Tres Creus: entre el Bages i el Vallès

22 agost 2010

Turó de les Tres CreusSi un cim del repte dels 100 cims m’agrada en especial és el Turó de les Tres Creus. Just en mig de l’Obac, té unes perspectives increïbles de la majoria de cims i ciutats que veiem des de qualsevol altre, però justament, és d’allò més especial.

A més, la seva ascensió és una delícia, ja que no té cap mena de dificultat, no hi ha quasi pendent acumulat i té estones de bosc, estones de clar i uns balcons de tant en tant amb unes magnifiques vistes sobre Sant Llorenç i la Mola. A més, pel camí pots trobar-te algunes antigues masies amb històries particular, com la Mata, i quedar-te a un pas de la Font de la Pola (vigileu que una l pot marcar la diferència) o del Castellsapera, també als 100 cims.

Es parteix des de Colltenalles, i pujant uns esglaons seguim tot el GR5 sense cap problema, amb baixades i pujades molt toves i simples, fins arribar a un creuament de camins on un ascendeix lleugerament i l’altre no. Agafem el camí de la dreta i en menys de 5 minuts ja estem al cim, que està degudament senyalitzat.

Les vistes són increïbles, es veu el Paller de tot l’Any (aquell cogulló que sempre es veu des del Vallès que queda a la “esquerra” de la Mola) així com Manresa, Sant Vicenç de Castellet (amb el Puigsoler davant). A més, la vista de Montserrat és espectacular. Per l’altre banda, la Mola i el Montcau queden amb una perspectiva única, així com tot el Parc Natural.

Turó de les Tres CreusEn dies clars, també es pot arribar a veure els Pirineus, nosaltres, el dia de la darrera pujada vam veure una mica el Taga. La sorpresa, si mireu cap a Barcelona, tindreu tot el Tibidabo davant vostre, fins i tot veureu les xemeneies de Sant Adrià de Besòs.

Per acabar, en aquest cim us vàrem deixar una petita sorpresa, no deixeu de buscar-la, segur que us agrada força, i als que ja l’heu trobada, esperem els vostres comentaris!