Skip to content

El temple romà de Barcelona

26 gener 2011

Un dels secrets pitjor guardats de la ciutat de Barcelona és el seu temple romà. Entre tot de guiris per la zona del centre, prop de la plaça Sant Jaume, tenim les restes de l’antic temple romà de Barcelona, just a la zona més elevada de la Barcino antiga. Aquest punt era el mont Tabor i està indicat amb una roda de molí al terra davant de l’entrada de l’edifici on es troben les restes.

Les columnes estan dins de l’edifici del Centre Excursionista de Catalunya que de ben segur molts dels nostres visitants el coneixen, i són de fet, quatre columnes. Allà dins, al carrer Paradís, també podreu trobar diversos rètols amb informació sobre les columnes i el temple que són força interessants.

Les columnes i l’antic temple està dins de les cases com la majoria de construccions medievals de la zona. Això, en el fons, és normal ja que el progrés a l’edat mitjana va marcar que moltes construccions es fessin a partir de les restes de les anteriors aprofitant la muralla o materials similars. Si us fixeu en les muralles romanes de Barcelona notareu diversos forats que en molts casos eren les antigues bigues d’edificis posteriors i que van ser enderrocats posteriorment ja en la nostra època per tal de deixar visible l’antiga muralla.

Malgrat això, entrar al temple sempre és divertit i entretingut ja que no és el típic espai ple de turistes i per uns instants ens traslladem a la mítica època de Barcino!

La imatge principal l’he agafada d’aquí

Editat el 26-01-2011 a les 12:49.