Skip to content

El Pla de la Bruguera, la Font de Casamada i Sant Pere d’Ullastre

1 abril 2015

A Castellar del Vallès (Vallès Occidental) hi ha un conegut polígon industrial que té el nom de Pla de la Bruguera. Però més enllà d’aquesta zona d’ús industrial, trobem una zona verda molt interessant. De fet, ja hi ha alguns camins que es poden fer amb BTT, o ve caminant, que estan marcats pel propi ajuntament de Castellar, però sí que és cert que hi ha alguns racons per descobrir que no podràs trobar en aquests camins més “marcats”.  Tota la zona está especialment tocada per la ventada de fa uns mesos, així que trobareu molts arbres al terra i camins que ja no hi són.

IMG_20150401_132816

Un passeig pels camins rurals que connecten algunes masies encara actives, poden donar a sorpresa molt ràpidament. En concret, hi ha dos elements del Pla dels que volen fer-vos esment, es tracta de Sant Pere d’Ullastre, una petita església del segle XI, romànica, que farà les vostres delícies amb un bon absis, a més de tenir unes vistes espectaculars de la Mola i Sant Llorenç darrera seu. Un element que val la pena arribar, i que fins i tot si no voleu caminar ho podeu fer en cotxe, ja que la pista està asfaltada. Trobareu a veïns de la zona caminant, fent running o simplement amb bicicleta.

IMG_20150401_114502

On no podrem arribar en cotxe és a la font de Casamada. Just al costat de Can Casamada, està dedicada a Sant Josep. De fet, per arribar a ella haureu d’utilitzar un camí força poc traçat, i uns serie d’arbres caiguts, almenys a dia d’avui, la tapen de forma considerable. En ella, és evident, vigileu de no beure aigua, però si que està suficient fresca per fer una aturada. També hi ha dos poemes en unes ceràmiques, amb una imatge de Sant Josep.

IMG_20150401_120655

Per acabar, també a la zona trobareu Mas Ametller, o Mas de la Serra. D’aquest mas és natural un dels que és consideren primers botiflers, en Francesc Ametller i Parer, un dels il·lustres personatges que va redactar i inspirar el Decret de Nova Planta.

Com deia Pere Quart: “En ma terra del Vallès, tres turons fan una serra, quatre pins un bosc espès, cinc quarteres massa terra. “Com el Vallès no hi ha res”.