Skip to content

El Mirador de la Estrella

5 gener 2015

Moltes vegades passem milers de vegades pel mateix lloc sense fixar-nos ben bé en el seu entorn i curiositats. Potser un d’aquests llocs és el coll de Montcada, aquell coll totalment humanitzat que serpenteja entre la Vallbona, Ciutat Meridiana i Montcada. Exacte, m’estic referint justament al pas de Collserola per la autopista C-58. Els canvis en aquest pas han estat força importants en els darrers anys, amb la construcció del carril BUS-VAO s’obria una oportunitat ideal per tal de reformar també aquella zona, molt segrestada per la utilització automobilística.

estrellamirador

Una d’aquestes transformacions va ser la creació del mirador de l’estrella. Rep aquest nom per que té forma d’estrella, i amb ell es pot gaudir d’unes vistes força interessants tant de la pròpia C58 com també de tota Barcelona, en especial de tot el Pla de Besòs (que evidentment inclou tant Santa Coloma de Gramenet com també Sant Adrià de Besòs i els barcelonins barris del Bon Pastor, la Verneda, Besòs i Diagonal Mar), és també una bona oportunitat per veure una perspectiva diferent del propi Puig Castellar, així com també de la zona de Collserola que dona al Cementiri.

Tot i que sembla quelcom novedós, aquest mirador es va construir en el 2004, fruït d’acord diversos dins del Consorci del Parc de Collserola. Podeu accedir d’una forma força fàcil a partir del barri o del polígon industrial, en una petita però intrèpida aventura. Sempre trobareu a ciclistes, ja que la zona dona per la BTT així com diversos camins de la zona.