Skip to content

El liceu, una història accidentada

9 setembre 2010
liceu

liceuEl Gran teatre del Liceu és el teatre més prestigiós de Barcelona, situat a les Rambles, molt a prop de la Boqueria, al barri del Raval, districte de Ciutat Vella.

El Liceu està considerat un dels teatres d’òpera més importants d’arreu del món, essent l’escenari d’obres de gran reconeixement internacional. Tot i que la redactora mai ha tingut el plaer de veure-hi representada mitjanament assequible.

La història del Liceu es remunta al s.XIX, situat, en aquells primers temps, en un convent  proper al Portal de l’Àngel. Per un seguit de problemes d’espai i per petició de les monges, va ser traslladat a les Rambles, allà on hi havia el convent dels Trinitaris. L’edifici va ser enderrocat i en el seu lloc van construir  aquest gran teatre, amb espai per a dur-hi a terme totes les seves competències.

La seva trajectòria es pot considerar accidentada des de el seu inici. Al principi la rivalitat amb un teatre veí , el més antic de la ciutat, el Teatre Principal, ja havia provocat vàries baralles i incidents diversos. Al 1893 va patir els efectes d’una bomba llençadliceu façanaa per l’anarquista Santiago Salvador a la platea , causant 20 morts, i això li hem de sumar  dos grans incendis al llarg de la seva història que el van gairebé destrossar. El primer al 1861 que va fer miques l’escenari i la sala, obligant-lo a tancar durant un any i sis mesos, i  l’altre (que tots recordarem) al 1994, causant una gran commoció als barcelonins, catalans i amants de les arts, deixant-lo inactiu fins que va tornar a obrir les seves portes al 1999.

Arribar-hi és tan senzill com baixar a la parada del metro del Liceu, ja que ens trobarem l’edifici just al davant. Tot i així, des de Visitar.Cat recomanem arribar-hi passejant des de Plaça Catalunya per a aprofitar el recorregut turístic complet que ens ofereixen les Rambles.