Skip to content

El Comanegra

29 setembre 2010

El Comanegra és una muntanya dins del repte dels 100 cims. No és una de les muntanyes més altes dels pirineus, però sí que per la seva ubicació, és una excusió molt interessant de fer i amb la que podem modular el nivell de dificultat.

Bàsicament, tenim diverses opcions per realitzar-la. Bé des de Beget, opció altament recomanada per la bellesa d’aquest poble de la Vall de Camprodon o bé anar fent via amb cotxe per una pista fins a la base de la muntanya.

Una vegada en la base el camí és molt simple, és bàsicament anar fent via cap amunt sense molta possibilitat de pèrdua. Està fitat, però tampoc és necessari. Anirem poc a poc canviant el paisatge, i tot i que torno a repetir que no estem en el punt més al dels Pirineus, si que estarem just en la frontera administrativa amb França.

Els últims trams tenen una mica de pendent, però tot i això no hi ha massa dificultat. Les vistes són considerables, i tindrem una perspectiva de les muntanyes principals de la zona, i sobretot de les de la Garrotxa, que fa ganes d’anar-hi.

Una excursió simple però a la vegada entretinguda.