Skip to content

El camí per pujar a la Vall de Núria

29 setembre 2011
camí vall de núria

Potser uns dels camins més coneguts i amb més encant de Catalunya és el que puja des del poble de Queralbs fins a la Vall de Núria, duent a terme un recorregut on trobarem un bon camí per caminar, pendents no massa considerables, molta flora, uns paisatges espectaculars i una sensació final de conquesta considerable.

El camí per pujar a la Vall de Núria no és dels més complicats, però tampoc és un camí de roses.

Una de les coses que més atura a la gent en la pujada, és el témer per la dificultat de la pujada. Tot i que és evident que cal tenir una mica de condició física prèvia, el camí no es troba entre els més complexos de la geografia catalana, i es pot fer sense gaires dificultats si ja em practicat en alguna excursió prèvia.

Durant tot el camí trobarem molta gent que puja i baixa, de totes les edats i condicions, per tant, també pot ser una bona opció per pujar amb nens d’una certa edat. Tot el camí està senyalitzat, tot i que la dificultat en el sentit d’orientació és quasi bé nul·la, ja que el camí està en molt bones condicions, a part de ser un GR senyalitzat amb bones fites.

camí vall de núriaEl millor de la pujada per suposat són les vistes, podrem gaudir de moltes tonalitats, de caigudes d’aigua, paisatge alpí, així com de vistes de les principals muntanyes de la zona, en especial, l’arribada a Núria sol ser molt complaent, i el camí pot durar aproximadament unes 3 hores a ritme mig-baix, una mica menys si anem més ràpids.

Una de les coses més “divertides” és poder saludar a la gent que puja en el cremallera plàcidament assegudes sense cansament, però ells no gaudiran de la mateixa manera de la natura, a més de no desenvolupar uns bons bessons.

Per tant, aquesta pot ser una molt bona opció si no es pretén fer alta muntanya, però si gaudir, sense gaire por a temps, d’una agradable passeig. Per últim, recomanar vigilar l’època de l’any en que es realitza, ja que a l’hivern podem trobar molta neu, en aquest cas és extremadament desaconsellable, ja que hi ha parts del camí que són estretes, i pot haver un risc seriós d’accident. Tot i això, en cas d’extrema emergència podeu fer ús del camí del cremallera, així com dels diversos refugis per tot el camí.

Per als que els hi agradi el turisme cultural, cal recordar potser les imatges de Joan Maragall pujant en ase fins a Núria per aquells camins, que després van donar peu a una bona quantitat de bona literatura i poesia en català.

 

[google-map-sc width=300 height=300 zoom=14]