Skip to content

el Balandrau, un cim de vistes

11 agost 2010

El cim del Balandrau, amb els seus 2.865 metres d’alçada constitueix un dels cims dins del repte dels 100 cims, i una de les excursions més interessants que es poden realitzar al Ripollès. No és una ascensió especialment complicada, i menys en el període estival, i les seves vistes en el cim són espectaculars, arribant fins i tot a poder observar el Matagalls i les Agudes en un dia clar.

L’ascensió s’inicia arribant-nos a través de la Vall de Camprodon a Tregurà, allà, enllacem una pista forestal en bastant bon estat (tret d’alguns espais on potser no us pot passar el cotxe), que ens portarà just al Collet de la Gralla, on podem deixar el cotxe i iniciar l’ascensió.

El camí és completament intuïtiu i ens farà passar per la Font Lletera, un font d’aigua on podrem reposar i admirar un paisatge molt considerable, admirant tota la vall, amb Vilallonga del Ter, Llanars i Camprodon, aquí també ja comencem a observar tota la Serra de Cavallera, amb el Taga i el Puig Estela coronant.

Continuem avançant pel Collet dels Tres Pics, i observant ja l’olla de Núria comencem el darrer tram, abandonant la pista que ens ha fet de camí fins aquí. La part que resta tampoc té gran dificultat i està completament fitada amb fites humanes de pedra.

En poca estona ens arribem al cim, on comença un espectacle únic. Tindrem una visió molt bona en dia clar, destacar  el Bastiments, el Puigmal, Torreneules, Pic de l’Infern, i tota una bona de cims que es poden observar.

La tornada és encara més ràpida. Un cim increïble i sense massa dificultat!

Fotos: Gerard Ortiz