Skip to content

De visita per Rialp

26 agost 2015

Prop de la capital del Pallars Sobirà, es troba la vila de Rialp, un poble encantador i amb alguns llocs puntuals que poden aixecar molt d’interès als que els hi agrada la muntanya i la tranquil·litat.

Rialp

El primer element que desperta atenció és el castell de Rialp. Es pot accedir sense gaires problemes i no tardareu en identificar que aquest castell era molt més gran dels pocs elements que queden avui dia. D’igual manera, el castell és una oportunitat de poder veure gran part de la vall i en especial tota la vila que en el seu moment hauria d’estar dins de muralles. Només amb aquest castell es pot veure fàcilment la importància que en d’altres temps hi deuria haver tingut.

De fet, una de les coses fascinants és pensar que en aquest petit poble de menys de 600 habitants, en un temps van arribar a més de 1000 habitants. Prova fascinant de la història amb llums i ombres de totes aquestes comarques d’alta muntanya.

A part del castell, a Rialp pots visitar el carrer del mig, que és un carrer ple de porxos, d’origen medieval. Aquí cal adonar-se de l’alçada de totes els cases, rememorant quan els baixes d’avui eren els alts d’abans. També podràs gaudir de Església de Nostra Senyora de Valldeflors i la petita església dels ‘Sants Patrons Cosme i Damià’. També demostra l’importància de la vila en d’altres temps.

Un pont penjant també serà interessant de visitar, i ja que s’està allà, es poden fer diferents excursions per la zona, que també connecta fàcilment amb el  Parc Nacional d’AigüesTortes i Estany de Sant Maurici. Camins que ens poden portar a racons molt interessants, i amb gran dificultat depenen el temps.

Sense cap mena de dubtes, Rialp pot ser una opció per visitar, gaudir i descansar, així com punt per poder realitzar excursions per tota la zona.