Skip to content

Creu de Gurb – El millor mirador de la Plana de Vic

28 juliol 2010
creu de gurb

creu de gurbLa Creu de Gurb, amb els seus 842 metres d’alçada, és un més del repte dels 100 cims. És simplement una pujada fàcil i espectacular, un veritable mirador de tota la plana de Vic, i en un estat general admirable. És una excursió curta però molt agradable per boscos de la zona i unes valls molt denses de flora.

La excursió en un camí de terra (en bastant bon estat ja que connecta diverses granges i produccions agrícoles de la zona) que trobarem sortint de la carretera BV 4601 prop de Serrabonica, una vegada encetat el camí, haurem de navegar pels camins fins Can Borell o simplement deixar el cotxe a l’església de Sant Julià de Sassorba, amb un campanar impressionant.

Veurem que el camí està sempre indicat per un PR (línies blanques i grogues), el camí transcorre entre algunes masies i granges, està molt ben fitat i conservat, és plenament intuïtiu. En un moment donat arribarem al Pla de la Noguera, tot i que no entrarem en ell, sinó que anirem carenant fins arribar a l’avantcim, on un creuament de camins un cartell ens indicarà la direcció. Cap mena de dificultat en aquest sentit. Fins aquí el camí ha estat bastant plàcid, molt de bosc i alguna que altra vista.

creu de gurbAra el camí fa més aviat pujada, però es pot fer amb bastant facilitat tot i la calor. De cop, ja comencem a veure coses, com en un pujada, una vista simplement espectacular del Montseny amb el Matagalls i el Tagamanent al front amb moltíssim netedat. Però potser la gran sorpresa és tot arribar a la creu, en molt bon estat, i per cert, centenària ja que és de l’any 1.900.

Allà tindrem una vista increïble de tota la plana de Vic i per tant de l’Osona estricta, amb la serra del llancers al fons (Cabrera, Puigsacalm…). Per suposat també veurem el Puigsagordi i el Puig de la Caritat, cims propers i també baixos.

creu de gurbEls Pirineus es veuen bastant bé, tot i la poca visibilitat aquell dia vam poder distingir Puigmal i Bastiments.

Les poblacions que es veuen són simplement tota la plana, destacar Vic, Manlleu i Torelló. No us preocupeu si no sabeu masses noms, hi ha una pedra gegant amb tot ple de noms de cims, poblacions i fins i tot d’un tal Pere Masias, amb el que podreu orientar-vos.

Una senyera de Catalunya en molt bon estat oneja en aquest cim bucòlic.