Skip to content

CCCB, la cultura a l’abast de tothom

23 setembre 2010

CCCBEl CCCB, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona està situat entre el MACBA i una de les biblioteques de la Universitat de Barcelona, al barri del Raval, districte de Ciutat Vella.

El centre es reconegut per les seves exposicions de temàtiques diverses que disten de ser convencionals, en contrapunt amb altres museus de la ciutat. Entre les seves exposicions hem pogut gaudir algunes de molt interessants, com la que narrava de manera temporal la evolució del Jazz o una altre que analitzava el fenomen quinqui, amb visualitzacions de pel·lícules dels 80.

El més interessant d’aquestes exposicions no es tan sols els temes que toquen, que difícilment trobarem en altres llocs, sinó la manera en que ens els presenten, amb un seguit de sales d’àudio, vídeo, objectes i altres coses amb les que de vegades pots interactuar, convertint gairebé en un joc la visita al centre.CCCB

El centre va obrir les seves portes el 25 de febrer del 1994, pocs dies abans del incendi del Liceu. Va néixer per a demostrar que la cultura per a ser ensenyada i apresa no  necessita de grans pressupostos, que la cultura amb tradició urbana és molt més assequible i propera. EL CCCB està format per tres sales d’exposicions, dos aules, un auditori i espais polivalents que es poden llogar (tot i que em sembla que això és massa patrimoni…).

Per arribar-hi només heu de baixar a la parada del metro de Universitat direcció les Rambles passant per el Carrer Tallers, o baixar a Plaça Catalunya i enfilar fins al carrer Elisabets. Recordeu que aquest centre té obert tots els dies de l’any excepte el 25 de desembre i l’1 de gener tot i que l’horari de les exposicions es de dimarts a diumenge. Com a curiositat afegir que si pot accedir de manera gratuïta els dijous de 20.00 a 22.00 i els diumenges de 15.00 a 20.00.

Si voleu una experiència diferent als museus convencionals, no podeu oblidar veure’l quan aneu a visitar Barcelona.