Skip to content

BTT – Cronoescalada a Sant Antoni (Camprodon)

1 abril 2011

Cada estiu l’Ski Club Camprodon organitza la cronoescalada a Sant Antoni, la muntanya de referència del poble. A dalt del turó de 1.307m hi trobem una ermita, la de Sant Antoni, i un refugi.  La prova de BTT és mol exigent i durant tot el camí té una forta pendent. S’ha d’estar molt entrenat per poder completar la ruta amb èxit, ja que es tracta de donar-ho tot, és un esforç explosiu de poc temps. El mateix estiu també es fa una cronoescalada a la mateixa muntanya però corrents, es puja per un altra camí que comentaré a un altra post.

Aproximació

A Camprodon, agafar la desviació cap a Molló i a la rotonda de Can Pascal, abans de sortir del poble, deixar el cotxe i preparar-nos.

Preparació

Per suposat, la bicicleta ha d’estar a punt. Porteu aigua i snaks energètics. El casc és obligatori. És recomanable que l’amortidor de la forquilla estigui blocada per no perdre potencia en el nostre esforç en la pendent.

Ruta

El camí no té pèrdua, és ampla i està ben senyalitzat. Comencem des de la rotonda de Can Pascal i ens dirigim cap el camí antic de Font Rubí, no agafem la carretera que va cap a Molló. Agafarem la pista forestal asfaltada que hi ha al final de Can Pascal que passa per la font del Botàs. Seguim la pista i més endavant trobarem una desviació a l’esquerre que puja cap a Sant Antoni i a la font de Sant Patllari. A partir d’aquí la pista no estarà asfaltada i comença a pujar fort fins a dal de tot. Pocs metres més endavant trobarem una altra desviació que nosaltres prendrem la ruta de l’esquerre. Aquí comença una de les pujades més fortes que passa per davant de la font del Boix. Tot seguit passarem pel monument a Cèsar August Torres, un pilar on a dalt hi han marcats els punts cardinals. En aquest punt trobem una altra desviació cap a la Creueta, nosaltres seguirem el camí ben marcat. La ruta continua pujant amb força i arribarem al Mas els Oms que el deixarem a la nostra esquerre. Passem pel Collet dels Vedells i continuarem amb l’esforç seguint el clot de la Borda fins a les Basses, uns petits estanyols on hi han joncs. Deixarem les Basses a la nostra dreta i el camí s’aplana en el Coll de la Brossa. Continuarem fins arribar a l’esplanada final, abans d’agafar el camí cap a les antenes repetidores.

La ruta en BTT ja l’hem finalitzat, per pujar a Sant Antoni, que ho haureu de fer caminant, agafeu la drecera que hi ha a la dreta, ben marcada, des del cim podeu gaudir una de les millors vistes que ofereix la Vall de Camprodon i si hi ha bon dia es pot veure fins al golf de Roses.

Com he dit anteriorment, la gracia de la ruta és fer-ho d’una tirada, sense posar peus a terra, però com a totes les rutes, no cal forçar la màquina, si no podem, descansem, ens hidratem i mengem. Pensem que son uns 300m+ en menys de 40min.

La gràcia de les cronoescalades és rebaixar el temps d’una ruta, per tant si voleu rebaixar-lo haureu de fer la mateixa ruta i els mateixos KM repetidament. Personalment, en un estiu vaig aconseguir rebaixar la ruta de 45′ a 31′. Cal força de voluntat ja que és molt repetitiu sempre entrenar al mateix lloc.

Tornada

L’única forma de tornar és baixar pel mateix camí. Gaudiu del descens amb precaució i sobretot desbloqueu l’amortidor per no cansar-vos de braços.