Skip to content

BTT Abella-Pardines (13km aprox: 3hores)

16 març 2011

A l’acabar l’anterior post que vaig escriure (Tragurà- Pardines) vaig prometre que escriuria una tornada a la Vall de Camprodon des de Pardines. Aquí la teniu, però l’escriure d’Abella a Pardines. És una ruta per camí forestal, ampla i ben senyalitzat, que va penjat de la riera d’Abella. És força pla, amb poques pujades fortes i amb una rampa de baixada molt divertida.

Aproximació:

Des de la Vall de Camprodon, el poble de Llanars, anar direcció Vilallonga de Ter. Trobareu una desviació a mà esquerre que portarà a La Roca de Pelencà i d’allà pujar a la Abella, seguiu les indicacions. Deixar el cotxe a l’entrada del poble, on hi ha un pàrquing, i preparar la bicicleta.

Ruta:

Agafar el camí que surt de darrera de Ca la Guida, que és la casa que està més elevada del poble. Seguir en direcció est. El camí puja fort però no us preocupeu que és l’única pujada forta del recorregut. Just en el tram de les Roquesblanques el camí s’aplana resseguint el contorn de la serra de Sant Bernabé passant per un refugi de muntanya on podeu fer una parada per hidratar-se i menjar un snack.

Passem per la Collada Verda on podem observar les dues valls, la de Camprodon i la de Ribes amb Pardines al final. Des d’aquest punt també podem veure el Puig Rodó, de 1.680m, i la Pedra dels Tres Bisbats, de 1.899m, una de les muntanyes més importants de la Serra Cavallera.
A partir d’aquí el camí baixa fort resseguint el contorn de la muntanya fins arribar a Pardines, el nostre destí, on sortim a la plaça del poble.

Tornada:

•    El més fàcil és que us vinguin a buscar en cotxe i amb els amics i família gaudiu de la tranquil•litat i el benestar que ofereix el poble.
•    També podeu anar per la ruta de Pardines a Tregurà de Dalt.

Recomanacions:

•    Encara que la ruta sigui curta no us confieu del temps, és molt traïdor i es pot capgirar en qualsevol moment, porteu roba d’abric i impermeable.
•    Porteu aigua i menjar.
•    Encara que no es una ruta que causi rodes punxades i gaires problemes mecànics, mai està de més portar material de recanvi i manxa.
•    Reviseu abans de sortir l’estat de la bicicleta, comproveu el funcionament dels frens.
•    És una ruta on hi pot haver força fang, renteu la bicicleta bé després de la ruta, sobretot el canvi, i poseu oli a la cadena. Si teniu algun dubte de com rentar bé la cadena digueu-ho que us prepararé un manual.
•    Gaudiu de la sortida en BTT i porteu ulleres de sol que acostuma a tocar molt el sol, si és que no plou.