Skip to content

Beget

21 desembre 2010

Avui us parlaré del poble de la meva àvia, o sigui que no seré gaire imparcial. Beget és un poble que administrativament pertany al municipi de Camprodon, al Ripollès, però que forma part de la comarca natural de l’Alta Garrotxa. De fet, es va annexionar a Camprodon l’any 1969 perquè les comunicacions eren més fàcils arran de la construcció de la carretera que uneix els dos nuclis. Si hi aneu, heu d’agafar un trencant molt ben senyalitzat a la carretera que va de Camprodon a Coll d’Ares. Passareu per Rocabruna i anireu baixant per una carretera molt estreta i plena de revolts.

El primer que veureu abans de deixar el cotxe, tot baixant per la carretera, és el campanar de l’església de Sant Cristòfol. És l’element arquitectònic que més ressalta de tot el llogarret. És una construcció romànica amb arcs llombards a l’absis, d’una sola nau i amb un campanar llombard de planta quadrada de quatre pisos que és el que més destaca de tot el poble. A l’interior, a més de diversos retaules barrocs i un de gòtic, el que més atrau la mirada dels visitants és la talla romànica policromada del Crist en Majestat, amb túnica fins als peus i amb corona d’espines. La imatge, d’orígen bizantí, fa dos metres d’alçada i és molt venerada pels habitants de les contrades. Tant és així, que van ser ells els que la van salvar de la destrucció durant la Guerra Civil guardant-la en cases particulars.

El poble té aspecte de pessebre, amb cases de pedra i balcons de fusta. Està travessat per dues rieres que formen la capçalera del Llierca, un afluent del Fluvià. El nucli es divideix en dues parts: la de dalt, on hi ha Sant Cristòfol i un pont amb molta alçada sobre el riu, i la de baix, a la que es descendeix per un carrer costerut i on trobem un altre pont. Les possibilitats de fer fotografies són infinites i tothom queda meravellat de la bellesa d’aquest indret.

Al llarg dels anys les cases, que estaven molt deixades, s’han anat reconstruint i ara són segones residències ocupades majoritàriament els mesos d’estiu. L’afluència de visitants en aquesta època és molt alta gràcies a l’atractiu no només del poble sinó dels paratges naturals que l’envolten. Així, hi podem trobar diversos restaurants, fondes i cases de turisme rural. Sens dubte, és un bon lloc per anar a desconnectar de la vida agitada que tots portem avui en dia.

Com arribar a Beget

 

[google-map-sc width=300 height=300 zoom=15]