Skip to content

Vallfogona del Ripollès

15 març 2011

Avui us parlaré d’un poble petit però que té molt d’encant. D’entrada cal dir que és una vila molt tranquila que s’anima una mica els mesos d’estiu gràcies als estiuejants. El seu entorn natural és molt destacable i sempre es pot fer una excursió per anar al castell dels Milany, antics senyors del poble, que es troba a la serralada del mateix nom i des de la que es té una vista magnífica del Pirineu ripollès.

Vallfogona del Ripollès és un municipi d’aquesta comarca, tocant a la Garrotxa. El poble té les característiques d’un antic nucli medieval amb les cases contruïdes al voltant d’una plaça central. El conjunt estava envoltat per una murada i s’hi entrava per tres portals. Un d’aquests portals venia del pont medieval d’estil romànic del segle XIV que travessa la riera de Vallfogona.

De la resta del poble destaca la fortalesa dels senyors de Milany anomenada la Sala, un edifici molt gran i robust que encara està habitat. S’hi van instal·lar els senyors del poble després de deixar el castell de Milany, avui en ruïnes, que he mencionat abans. També destaca l’antiga torre de l’església que és l’unic element que es conserva de la construcció. És anomenada la torre del Pòpul i formava part de l’església de Santa Maria del Pòpul del segle XII.