El Puig de la Caritat està situat a prop de la població de l’Estany, a la comarca del Bages el Lluçanès. És un dels cims del repte dels 100 cims, la seva dificultat és mínima, i altament recomanable per passejar amb la gent gran o amb canalla. De fet, en el trajecte el visitant podrà trobar diferents elements que li resten empenta com a cim, però una vegada amunt (al cap de 15 minuts) les vistes donen legitimitat a l’ascensió.

S’inicia el passeig a partir de la Plaça de l’Estany, població on no em trobat cap estany d’aigua, així que suposem que rep el nom pel mineral. Allà agafem el carrer Verdaguer i cal seguir les fites. De fet, és un carrer en pujada, fins arribar a uns indicadors que ens inicien per una pista en molt bon estat cap el cim. L’ascensió no té cap més secret.

En el trajecte, trobarem unes suposades antigues restes arqueològiques d’una església o construcció religiosa. Queda com a testimoni per al futur llunyà una pedra amb un escrit del poble dedicat a l’antiga construcció de la que només resta diverses petites pedres.

Com anotació, durant el camí hi ha bancs urbans on es pot seure a descansar per la dura pujada.

puig de la caritatPerò aquest cim enganya, ja que per la seva alçada (1.010 metres), té unes vistes increïbles, de fet, ja pel camí es pot observar una bona vista del Matagalls, així com la Mola i el Montcau (que per l’angle és una visió molt peculiar).

En el cim, una cabina de guàrdia forestal, així com un vèrtex geodèsic i una creu reconstruïda amb dubtós gust arquitectònic. Podrem tenir diverses vistes, com ara Cabrera, Puigsacalm, així com poblacions diverses com Manresa, Berga, Avinyó, Artés o Navàs.

Els Pirineus s’haurien de veure, però aquell dia de passeig només es distingia al fons el Puigmal.

COMPARTIR
Entrada anteriorEl misteri del Tagamanent
Entrada posteriorSant Jaume de Frontanyà
Sóc d'aquells que agafa el cotxe i vinga a fer kilòmetres per poder gaudir d'una ermita perduda en la muntanya. També sóc dels que camina i camina sense adonar-se enamorat dels paisatges i de les contrades que ens regala la natura i el nostre país cada dia. Amb il·lusió!

SENSE COMENTARIS

REPLICAR

*