Skip to content

Una manera diferent de fer el Turó de’n Galzeran

15 agost 2010
turó de'n galzeran

turó de'n galzeranEl Turó de’n Galzeran, cim de 485 m. a la Serralada Litoral, entre la Tordera i el Besòs. És un cim sense gaire història, tret per a la gent de la zona, i com no poidia ser d’una altra manera, està dins del repte dels 100 cims.

La seva pujada no té dificultat, ja que el corona una torre de vigilància d’incendis, així que hi ha pista forestal per arribar-hi sense dificultats. A més, per costat passa el gr-92, així com una serie d’urbanitzacions que el fan bastant accesible.

Malgrat això, us proposo una pujada potser una mica més aventurada, i és fer cim just per la part no habitual, pel Vallès Oriental, més concretament, iniciar la pujada des de Montornès del Vallès. Allà, a través de camins aconseguirem topar-nos amb un GR, i gràcies a ell, que enllaça amb el gr-92, tindrem la possibilitat de passar per un munt de boscos, de fet, podrem fer un petit itinerari per pistes forestals sense dificultats tècniques travessant la Serralada Litoral.

turó de'n galzeranDe fet, la gràcia està justament en els boscos que tenim a prop de Barcelona i que són una meravella, així com els camps i els diferents paisatges, que fan oblidar que estàs tant a prop del Barcelonès.

Amunt, a part de la torre, una vista bastant xula del Maresme i part del Barcelonès, de fet, es veuen clarament les tres xemeneies de Sant Adrià de Besòs, així com gran part de Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

Tampoc són poca cosa les vistes increïbles sobre el Montseny, amb Matagalls i les Agudes al capdavant! Una perspectiva molt diferent i xula!