Skip to content

Una biblioteca de la UB cèntrica

21 gener 2011

Una de les biblioteques més cèntriques de Barcelona, és la biblioteca de la UB, situada al carrer Montalegre nº8, al costat del MACBA, davant del CCB, adjunta a la facultat de Filosofia, Geografia i Historia, al barri del Raval, districte de Ciutat Vella.

La UB, a part d’aquesta biblioteca en té d’altres, no obstant aquesta és una de les més accessibles per la seva excel·lent situació. Aquesta biblioteca s’especialitza en les matèries impartides a la facultat en la que està adscrita, a més d’altres ensenyances com antropologia, Història de l’art i Arqueologia. Tot i esser una biblioteca accessible per a tothom, s’ha de demanar permís per entrar-hi prèviament en el cas de no ser estudiants de la UB, restringint l’entrada en èpoques d’exàmens, donant prioritat als estudiants de la Universitat.

De fet, aquest darrer any, van posar unes màquines semblant a les que ens podem trobar a la RENFE o als FGC, en el que has de passar el codi de barres del carnet de la UB per un sensor, sense el qual, no hi pots accedir. És una bona mesura per garantir la facilitat d’estudi en el cas d’èpoques complicades, no obstant, em sembla vergonyós que es mantingui durant el curs, complicant l’accés  a altre gent que segurament hi va sols per documentar-se (i es que no tothom té la sort de tenir una biblioteca especialitzada al ben mig de la ciutat de Barcelona).

No obstant si no trobes el que busques o vols comprar-te aquell llibre que no pots treure de la biblioteca, com a curiositat dir que molt a prop d’aquesta, justament al carrer d’Elisabets, ens trobarem amb La Central del Raval, una llibreria especialitzada on trobareu de tot.

Per acabar recordar el seu horari: de dilluns a divendres de 8,30 a 20,30 i els caps de setmana de 10,00 a 20,30. ¿Com arribar-hi? el més senzill es baixar a la parada de metro d’Universitat, tirant pel Carrer Tallers.