Skip to content

Sant Salvador de les Espases

13 agost 2010
sant salvador de les espases

sant salvador de les espasesLa primera vegada que em van proposar de fer Sant Salvador de les Espases no ho vaig veure gens clar. És tractava d’una petita ermita del segle XVI, d’una nau, de volta baixa i sense absis. A més, els seus 413 metres, tampoc eren massa atraients. El fet que estigués dins del repte dels 100 cims va ser el principal element que em va motivar a pujar-hi.

Per donar-li més emoció, vam fer un itinerari una mica llarg, pujant des de Vacarisses. Tot i això, no vam gastar més que mig matí en la pujada.

Però quan comences a apropar-te veus que la cosa canvia, i aquell petit muntanyó escarpat es va fent poc a poc. Ja que està justament entre muntanyes bastant més altes que ella mateixa, com per exemple el Puig Ventós.

Així, sense adonar-te vaig tenint davant una silueta increïble, dalt de la muntanyeta, aïllada, i amb un fons de Montserrat espectacular.

sant salvador de les espasesAl arribar, un guia expert et comentarà que aquella ermita esta documentada des del 985, i que fins i tot hi havia un petit castell, cosa normal, ja que permet controlar tota la baixada del Llobregat, i unes vistes privilegiades de la pujada a Montserrat.

Tot i que està justament confluint entre Olesa de Montserrat, Vacarisses i Esparraguera, és aquesta última qui té més devoció, de fet, en la nostra visita justament ens vàrem trobar a gent d’aquesta població.

Al final, una molt bona pujada, amb unes vistes espectaculars