Skip to content

Rocallarga, un cim amb aparcament

14 març 2011

Sé que es poden dir moltes coses sobre un cim, no precisament si té aparcament o no però, sent honestos, cal dir que el que més ens va sorprendre d’aquesta excursió va ser justament trobar-nos en mig del no res amb un aparcament enorme per a excursionistes. Cal dir que tot té la seva explicació i que l’aparcament és part del complex Avenç, una mena de masia-hotel de Caixa Catalunya (o com es digui aquesta setmana). Tot i així, ens va sorprendre molt.

Així és com s’inicia aquesta sortida al Rocallarga, o Roca Llarga, depèn, un cim molt entretingut de la zona de Sau. Més concretament. Ens apropem fins a Vic, d’allà agafem direcció Roda de Ter i una vegada allà, direcció Santa Maria de Corcó i Tavertet. Una vegada a la vila, agafem un camí en molt bon estat cap a l’Avenç. Està perfectament indicat ,i arribat el cas, la gent és molt amable i ens indica facilment. El camí el podeu fer en cotxe sense cap problema.

Una vegada en l’Avenç, deixem el cotxe en l’ampli aparcament i ja podem fer via. No està massa ben fitat però si que hi ha un cartell i després només cal seguir un camí on ha passat maquinaria pesada. Una vegada arribem a dalt de la cinglera, de forma intuitiva podem anar fent via i a la poca estona ens trobem amb el vertex geodèsic i per tant el cim.

Les vistes són espectaculars però en la nostra pujada hi havia molta boira i només vam poder observar clarament Cabrera i alguns cims menors de la zona. Això sí, les vistes de la cinglera eran increïbles i els boscos dels voltants també. No és un paisatge de Pirineus però està francament bé. El millor, l’entrepà a dalt del cim just a la roca, com si caiguessis a l’infinit.

Una molt bona excursió del repte dels 100 cims, fàcil i amb aparcament 🙂