/ Muntanya / el Puigsacalm

el Puigsacalm

Toni on 6 octubre 2010 - 10:30 in Muntanya

El Puigsacalm és un cim del repte dels 100 cims d’uns 1.515 metres d’alçada situat entre Osona i la Garrotxa. És un d’aquells cims especials, ja que no destaquen per la seva alçada ni magnitud, però està present des de tot la Vall de’n Bas i part de la Garrotxa. A més, és un dels més populars de la zona i de Catalunya, per que no dir-ho.

La seva dificultat és limitada, i l’ascensió és molt agradable, és pot fer amb nens i els paissatges són reconfortants.

Anirem fins al coll de Bracons, allà pujarem una pedrada, i amunt, ja tot el camí és mitjanament planer. Està completament fitat, i el camí no té massa dificultat. Si ha plogut, vigileu perquè sempre està molt enfangat.

El trajecte es fa a través de boscos, i és molt complaent. De fet, es va fent via pel costat oest de la collada. Arribats a la Font de la Tornadissa, podem fer una aturada per descansar i admirar el paisatge. A l’estiu s’està molt fresc, a l’hivern, naturalment, fot una mica de fresca.

Continuem el camí per un empinat prat, que ens porta a una tanca que haurem de resseguir. En cap moment es divisa el cim, ja que està amagat. Arribats a una porta de fusta, la travessem, i d’allà cap amunt resseguint el camí, on trobarem un pasebre i arbres realment grans. La zona està sempre nevada, ja que dona a la pard freda.

Comencem a veure les baixades considerables a la nostra dreta. Continuem, superem el collet i ja divisem el cim. On hi ha una curiosa estructura quadrada de dubtós carisma artístic.

En el cim, podem observar Cabrera a tocar, així com la Vall de’n Bas i la Plana de Vic. Al fons, el Montseny amb les Agudes i el Matagalls sobresortint especialment.

Les vistes són molt considerables. També per la part dels Pirineus, on es pot distingir el Puigmal i el Bastiments.

1 POST COMMENT

Send Us A Message Here

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

1 Comments