Skip to content

Pic del Vent

15 setembre 2010

El Pic del Vent és un cim dins del repte dels 100 cims. De fet, és un minicim, ja que la seva dificultat és mínima, i per més inri, la seva travessa no dura més de 5-10 minuts, tot i això, el propi cim té el seu què.

Ubicat a Caldes de Montbui, comarca del Vallès Oriental, és visible des de gran part dels dos valessos, i la majoria de cims de la zona, com La Mola, Matagalls, Tagamanent, Sant Sadurní de Gallifa o fins tot des de la zona del Maresme, el Turó del Galzeran i el Puig Castellar.

El truc per distingir-la és justament mirar de trobar el petit cim entre el Montseny i Sant Llorenç amb cases amunt de tot, ja que el cim està coronat amb una urbanització anomenada el Farell.

Així que de fet, ens dirigim cap a aquesta urbanització des de Caldes de Montbui i una vegada allà utilitzem un camí (primer asfaltat, després de sorra mig asfaltat) fins a una mena de plaça també amb grava, allà aparquem i haurem de fer un camí, les vistes són molt maques, ja que és veu tot el Vallès Occidental. El camí gira a la dreta, està senyalitzat i és simple i intuitiu.

Pel camí, al cap de 3-5 minuts ens trobem una creu enorme, al costat d’antenes i parallamps, el camí continua i arribem al cim, que està custodiat amb una senyera i una mena de mirador. Cap més secret.

Com opció B i més entretinguda, podem anar fins a Sant Sebastià de Montmajor, una església bastant maca de la zona, i allà, per un PR fer el camí, aquí ja és una cosa més feta, amb prop de hora i mitja de camí i un pendent considerable. Ambdues opcions són correctes.