Skip to content

Per que el cel és blau?

29 agost 2010

pla de la calmaSembla una tonteria, però no ho és pas. Avui a l’ascensor, una nena li preguntava a la mare perquè el cel era de color blau, la mare, li ha respòs que això eren coses de la ciència, i que quan sigués gran li explicarien al cole.

De fet, jo he pensat que simplement la meva bona veïna no tenia ni remota idea del perquè. Així que perquè no una entrada al blog sobre aquest tema transcendental.

Tot i que sabia la resposta, és cert que he hagut de buscar-ho al google, i he anat a parar a aquesta web, que respon molt bé la pregunta. Bàsicament, ens explica que els rajos del sol passen per les partícules que de pols i aigua que hi ha a l’atmosfera,  aquestes partícules, no tenen suficient tamany com per repel·lir la llum, i per tant l’únic que fan és dispersar el raig.

Llavors, les longituds blaves dels extrems, es dispersen més que les demés, i per això, el cel és de color blau. D’igual manera, per exemple en Mart, on les partícules que hi ha l’aire són més denses pels vents huracanats que hi ha allà, els rajos no poden passar de forma tant simple i per això tenim aquell color groguenc al cel.

Alguna pregunta més?