Skip to content

Oratori de l’Ascensió a Camprodon

7 juny 2011

Des  de Camprodon hi ha infinitat de rutes i de camins que es poden fer per passar un matí o una tarda d’estiu. Avui us proposo una sortida que, en principi, no sembla massa atractiva però que, a mida que es va caminant, deixa un molt bon sabor de boca i acabes la ruta havent gaudit moltíssim.

Un oratori és una petita capelleta on hi ha la imatge d’un sant o d’una santa. En aquest cas es tracta d’un que està dedicat a l’Ascensió del Senyor, de Jesús, que després d’haver ressuscitat és glorificat pujant als cels. Aquest fet es celebra el dia cinc de juny, precisament el diumenge passat. A Camprodon és costum pujar-hi a fer un aplec amb un dinar popular. Realment no hi he assistit mai a aquesta festa perquè cau en dies en els que no sóc a la vila però suposo que s’hi deu fer una missa, etc. El fet és que la gent hi deu pujar majoritàriament en cotxe ja que hi ha una pista amb portland que hi mena i que surt de Camprodon tot i que no es possible deixar-lo just al costat perquè et terreny és molt rost. Cal aparcar més a baix i fer una mica de camí cap a munt.

Pujar-hi motoritzat o en bici és una opció però jo us ofereixo fer el camí a peu per justament l’altra banda de la muntanya on és la carretera. El camí s’agafa des de darrera de l’Hotel Grèvol a Llanars, just a l’entrada del poble venint de Camprodon. Durant un bons tros el camí puja bastant i al principi passem per algunes cases d’estiueig i per una mas abandonat. A partir de llavors tot el camí esta marcat i no té pèrdua tot i que a vegades costa veure les marques perquè estan amagades per la malesa o en pedres una mica arraconades. Malgrat tot, no hi ha pèrdua. L’únic que s’ha de saber és que cal pujar. Més endavant s’arriba a una zona on el camí és més planer i ja es divisa al fons l’oratori pintat de color blanc a 1336 metres d’alçada. A l’esquerra haurem deixat les vistes sobre la vall de Feitús i començarem a veure els pics més alts del Pirineu més oriental com el Bastiments, el de la Dona i una molt bona vista del Costabona. Carenem en una zona molt planera i arribem a l’oratori. Un cop allà es divisa Molló, Rocabruna i, al costat contrari, Sant Antoni de Camprodon i Serra Cavallera. Per tornar podem escollir desfer el camí o baixar la pista per on pugen els cotxes i que ens portarà a Camprodon, darrera del monestir de Sant Pere.

El paisatge és preciós, les vistes, magnífiques, i és una sortida molt assequible que es fa en poques hores i per a tota la família en qualsevol època de l’any. Us ho recomano molt!