El Matagalls és potser una de les muntanyes més visitades i pujades de Catalunya. Conjuntament amb Montserrat, el Montseny és un dels espais naturals més freqüentats per la població.

matagallsLa seva proximitat del Matagalls a Barcelona, així com la seva facilitat de pujada la fan atraient, però sobretot és la seva riquesa en flora i paisatges la que la fa encara més especial, perquè de fet, al Montseny popularment se l’ha conegut com el Pirineus dels pobres.

Per pujar-hi, tenim dos camins principals, Collfornic i Sant Marçal. Tradicionalment es realitza per Collfornic, un coll de 1.114 on podreu trobar fins i tot aparcament per deixar el cotxe.

Tot el camí cap al Matagalls està perfectament fitat, i el camí és molt clar, així que no hi ha possibilitat de pèrdua.

L’inici és una de les parts més “dures”, hem de travessar la carena dels Roures, que evidentment es tracta d’una roureda. Una vegada superada sortirem a l’exterior del bosc i travessant una ginesta arribarem al Pla de la Barraca.

Aquí els vistes ja són impressionants, i veiem davant els dos turons que hem de vorejar abans d’arribar al cim.

El camí cap el Matagalls aquí és molt plàcid, i les vistes a banda i banda són espectaculars. Podem observar tots els pirineus, en especial la zona de la Vall de Núria, i per altra banda una perspectiva del Turó de l’Home i les Agudes. A més, també veurem al fons el Tagamanent i Montserrat.

Al arribar al Turó Gros de Santandreu pel collet de l’Estanyol tenim l’únic “mareta” de tota l’ascensió, amb un petit desnivell considerable, però res de l’altre món, així suprem aquest i el Turó de l’Estanyol, on ja tindrem una vista espectacular de la creu enorme del Matagalls.

Iniciem la pujada de l’anomenat Collet dels Llops i ja hi som! Al cim del Matagalls, una creu enorme dedicada a Verdaguer, i diverses ofrenes i records a Jaume Oliveres. Uns 1.696 metres realitzats amb èxit, i si estem fent el repte dels 100 cims, un més a la llista.

 

[google-map-sc]
COMPARTIR
Entrada anteriorHola, món!
Entrada posteriorEl misteri del Tagamanent
Sóc d'aquells que agafa el cotxe i vinga a fer kilòmetres per poder gaudir d'una ermita perduda en la muntanya. També sóc dels que camina i camina sense adonar-se enamorat dels paisatges i de les contrades que ens regala la natura i el nostre país cada dia. Amb il·lusió!

SENSE COMENTARIS

REPLICAR

*