Skip to content

La Boqueria, el mercat dels colors de Barcelona

2 agost 2010
La Boqueria II

la BoqueriaLa Boqueria és el mercat més emblemàtic de la ciutat de Barcelona, situat al districte de Ciutat Vella, al barri del Raval.

La Boqueria està ubicada a les Rambles, molt a prop del  Liceu, i és fàcil de reconèixer perquè és l’únic lloc en tot el tram on  trobarem gent entrant i sortint de manera continuada amb tot de bosses a les mans i carrets de la compra . I es que en aquest mercat popular, un dels més grans i importants d’Europa,  podràs trobar tot tipus d’aliments (sense fer ressentir massa la butxaca, cosa que s’agraeix).

La seva història i tradició és llarga i d’origen incert, tot i així sabem que es remunta al segle XIII, a les Rambles, on es reunien tot un seguit de venedors ambulants que portaven per vendre els seus millors productes, just en aquesta zona. Després de molts canvis, maldecaps i transformacions diverses(qui vulgui saber la història completa pot visitar la pàgina oficial del mercat, aquí només en fem unes pinzellades, que escatimem en espai), el mercat es va acabar institucionalitzant i convertint en el mercat de Sant Josep que avui dia coneixem com a mercat de la Boqueria.

Actualment la Boqueria és un dels mercats més important d’Europa, amb més de 300 parades de venta. El seu encant no recau sols en el seu edifici d’estructura metàl·lica d’estil modernista, la seva bellesa és quelcom que La Boqueria IInomés podem percebre amb les nostres facultats sensorials i que la fa esdevenir la catedral dels sentits: milers de colors, olors, formes i sorolls, a més de milers de productes de diferents nacionalitats que converteixen la Boqueria en un himne a la biodiversitat.

¿Com arribar-hi? ¡Molt senzill! És fàcil arribar tot passejant les Rambles avall partint de Plaça Catalunya direcció l’estàtua de Colom. Per aquells més mandrosos, també podeu arribar-hi agafant el metro, línia verda (línia 3), parada del Liceu.

Si hi aneu no podeu deixar de tastar els sucs de fruita fresquets i a bon preu que podeu anar trobant a les diferents parades, o els envasos individuals amb macedònia o trossos de fruita, ideals per emportar a la Ciutadella i berenar tranquils tot estirats a la gespa.

Fotos: Gerard Ortiz