Uns dels parc de Barcelona és una de les estrelles de la reforma i reurbanització de l’antic barri del Poblenou de Barcelona ha estat el Parc Central del Poblenou. Construït entre el carrer Espronceda, Marroc, la Diagonal i Bilbao, és un dels parcs amb més estil de tota la ciutat.

El seu dissenyador, Jean Nouvel és altament reconegut al món, i va dissenyar un parc amb un alt nivell de vegetació, amb la idea de que fos un pulmó per a tota aquesta zona de la ciutat, que de fet, antigament tenia com a predominar el gran número de fabriques en els seus voltants. Així, aquest parc de Barcelona inaugurat el 2008 té un alt valor arquitectònic. Destaquen per sobre de tot la vegetació mediterrània, així com la seva frondositat, i haver conservat parts de les antigues fabriques que habitaven l’espai en temps passats.

El principal jardí del parc compta amb un bosc altament organitzat que termina en l’extrem del parc amb una rampa de terra volcànica. En el segon jardí, el bosc envolta d’una forma quasi màgica l’antiga fàbrica Oliva-Artés i fa que el visitant tingui una petita experiència visual i d’olfacte. En el jardí de la tercera zona destaca un crater es forma d’espiral que simula el camí cap el centre de la terra.

Però aquest parc no ha estat fora de polèmica, per exemple per seu elevat cost de construcció, però encara més car conservació, que ha portat a l’Ajuntament a haver de fer algunes reformes per poder convertir el parc en més sostenible econòmicament.

Tot i això, estem davant d’un parc increïble!

Imatge: Tercast

COMPARTIR
Entrada anteriorMare de Déu del Mont
Entrada posteriorUna biblioteca de la UB cèntrica
Sóc d'aquells que agafa el cotxe i vinga a fer kilòmetres per poder gaudir d'una ermita perduda en la muntanya. També sóc dels que camina i camina sense adonar-se enamorat dels paisatges i de les contrades que ens regala la natura i el nostre país cada dia. Amb il·lusió!

1 COMENTARI

  1. Suposo que no t’hi deus haver ni passat des del seu inici. Es tracta d’un parc buit, que fins fa uns mesos que han instalat un gronxadors pels nens en una part, gairebé cap poblenoví s’acosta a aquest emmurallat parc. Quantes hectàrees perdudes, una fàbrica Oliva Artes que es cau a troços, cost elevadíssim, preserament de la vegetació insostenible.
    En jean Nouvel ha desgraciat el Poblenou amb la torre agvar i aquesta merda de parc insostenible i inòspit.
    Per no parlar de tallar les històriques vies de trànsit com pere IV… en fi, un desastre…

REPLICAR

*