Túnel de BraconsDurant molt de temps hem vist a la televisió i la premsa el debat aixecat per la construcció del túnel de Bracons, que bàsicament consisteix en una carretera que connecta Vic amb Olot per aquest emblemàtic coll. Aquest projecte era anterior a l’actual tripartit, de fet era un projecte de CiU, dins la seva estratègia de vertebrar el territori interior de Catalunya. En el seu moment va propiciar dures critiques i manifestacions en la zona afectada.

El Tripartit estava d’acord amb el projecte, tret d’un soci, Iniciativa, que veia en el túnel una destrucció de l’entorn natural per sempre, i volia l’anul•lació del projecte. Al final es va imposar una versió “cafè amb llet”, una carretera només de tres carrils, enlloc dels 4 inicialment proposat, i un trajecte una mica diferent a l’inicial.

En el darrer mes he tingut l’oportunitat de poder passar un parell de cops per ell, o més aviat, de fer-ne ús. Realment la diferència és increïble. Per anar d’Olot a Vic, abans calia fer una ruta tenebrosa per carreteres bastant tercermundistes. Aquella carretera per Torelló era infumable. Aquesta nova ruta, et planta en 20 minuts a Vic (i no hora i tres quarts com abans), sense gaire tràfic, i el trajecte és realment agradable, ja que es pot veure el Puigsacalm a una banda i el túnel fa que tot sigui recte.

Després d’utilitzar-ho, m’he tornat un ferm defensor del túnel, i de fet, penso que dona una vida a la comarca molt important, millorant els desplaçament i el comerç entre aquestes dues comarques (la Garrotxa i Osona), vertebrant encara millor el territori interior, que també és Catalunya. En definitiva, la única pega que li vaig trobar va ser justament que no fossin 4 carrils.

A més, també he pujat diverses vegades el Puigsacalm, i cal dir que amunt de tot no es veu res de la carretera, de fet tampoc es veu des de Cabrera ni la Serra del Llancers, que també he transitat darrerament, per tant, el impacte visual és mínim.

1 COMENTARI

  1. Un eix de comunicació impotantíssim. De fet, venint de Vic, arribes a les portes d’Olot en un moment i, la veritat, és que calia, fins i tot per comunicar Vic amb la Costa Brava.

REPLICAR

*