Pocs llocs són tan mimats pels barcelonins com el cim del Tibidabo

El cim del Tibidabo fa uns 516,6 metres d’alçada, i és el cim més alt de la serra de Collserolla. Està just a sobre de la ciutat, i per això, és un dels llocs predilectes per anar a fer fotos i veure la ciutat en la seva màxima expansió. Fer fotos Tibidabo és una de les aficions dels barcelonins.

Els orígens del Tibidabo no estan clars, però antigament se la coneixia com el Puig d’Àliga. El nom de Tibidabo prové de la bíblia, i en llatí significa “et donaré”. Sigui com sigui, és un dels llocs que sempre ha estat en el pensament de la gent de la ciutat.

Es va començar a urbanitzar la seva zona amb l’expansió de la Barcelona modernista, més concretament, les construccions eren cases de la gent rica de la ciutat, que poc a poc es van anar establint, una de les urbanitzacions més famoses va ser la del Doctor Andreu, popular per les seves pastilles per la tos, a partir de la construcció de l’avinguda del Tibidabo el procés s’accelera i les construccions de les més luxoses cases de Barcelona es van establint per tota la zona.

Construccions en el cim del Tibidabo

Podem distingir quatre grans construccions en la zona alta de la muntanya, la primera és el famós (a vegades per coses bones i na vegades per coses dolentes) parc d’atraccions del Tibidabo, que es va construir al 1899, també pel Doctor Andreu, i que ha estat un dels punts emblemàtics de la ciutats.

La segona construcció seria l’observatori Fabra, de més recent construcció, és un dels punts importants al mapa de l’astronomia catalana. Per últim, també tenim l’Hotel Floridablanca, que és un edifici que destaca de la resta per la seva impactant situació, amb unes vistes molt bones de la ciutat.

Fotos del Tibidabo

1 COMENTARI

REPLICAR

*