puig castellarEl Puig Castellar és un petit turó de 303 metres d’alçada que està situat a la població de Santa Coloma de Gramenet, al Barcelonès. És un cim d’aquells que no saps que està allà, ja que cada dia, milers de persones l’observen tranquil·lament des de les cues de la C-58, així com des de tota la plana del BesòsSant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Badalona, fins i tot és veu en part de Barcelona. Curiosament, també està dins del repte dels 100 cims.

Aquest cim, fa de separació entre la costa i l’interior, així que també és visible per tota la vall del Vallès Oriental, i part del Vallès Occidental. Per exemple, també s’hi pot pujar des de la banda de Montcada i Reixach i Ripollet.

La seva dificultat tècnica és inexistent. Es deixa el cotxe en el barri del Singuerlí i es puja per un camí de terra completament traçat. Amunt, ens trobarem amb una petita joia, l’antic poblat ibèric de la tribu dels laietans.

El poblat està en bones condicions, i s’han fet diferents actuacions, així que no està de més veure’l amb paciència. A més, moltes escoles en fan sortides, així que hi ha panells informatius per tota la zona.

puig castellarLes vistes són també espectaculars, a part de les citades poblacions del pla del Besòs, també es veu de forma privilegiada tota Barcelona, on es pot distingir sense problemes la Sagrada Família, la Torre Agbar, la Vila Olímpica, Montjuïc, etc.

Si mirem cap a l’interior, destacar la visió sobre Montcada i Reixach, així com de Ripollet i Cerdanyola, de fet, també es veu una visió molt xula de Montserrat, i de Sant Jeroni.

Un petit tresor de cim molt aprop per visitar Barcelona

SENSE COMENTARIS

REPLICAR

*