Skip to content

El Pla de la Calma, l’eterna pujada

31 juliol 2010

pla de la calmaUn dels racons imprescindibles que cal visitar Catalunya és el Pla de la Calma. Un altiplà  increïble que carena de fet tot el massis del Montseny per la part sud, i que els seus camins ondulats i serpentejants, acompanyants d’un paisatge quasi idíl·lic, el fan ideal per desconnectar completament.

A l’estiu, a més, les papallones es fan amb tot el camí, i la sensació d’estar en plena natura i aïllat és fa encara més palesa. A part, no es tracta d’una zona especialment frondosa ni boscosa, així que tot el pla queda a la vista, fent una mena d’interminable camí.

pla de la calmaAl llarg del camí que el travessa, també trobarem diferents masies i collets, que faran les delícies d’uns i d’altres. En camí cap a Matagalls veurem el massis ben diferenciat, en l’altre direcció, el Tagamanent s’alçarà mig tapat pel camí.

Tot el camí està perfectament fitat, si s’inicia des de Collfornic, començarem, a pujar per la Soleia de Ferriol, just deixant a la dreta el Turó de Collfornic. Una vegada al Pla de la Calma farem la pujada de la Mel, on estarà tot ple de papallones a l’estiu.

pla de la calmaA partir d’aquí es van arribant plans (Pla del Clot, Pla del Café, Pla dels Pous, Pla de la Llacuna), tots ells donen ganes de deixar el camí i iniciar l’ascensió tranquil·la d’alguns dels cimets que hi ha a banda i banda del camí, i que si us aventureu tindreu vistes privilegiades de la plana del Vallès Oriental, per exemple el Turó de la Torre, el Turó de la Primavera o el Turó dels Corbs.

El camí és bastant dur a l’estiu si fa molta calor, així que no dubteu en portar molta aigua i poc pes a la motxilla. A part d’això, la tranquil·litat i la calma del Pla estic segur que us faran repetir la excursió més d’una vegada!